Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam , są smaczne i zawsze wychodzą...
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 425
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2578
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 425
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2578
Składniki
Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju, następnie odstawiamy i przestudzamy. Dodajemy mięso, przyprawy i wyrabiamy. Z ciasta formujemy placuszki. Na każdym kładziemy łyżeczkę nadzienia, kształtujemy kule. Pyzy wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy wypłyną gotujemy jeszcze przez 5 minut. Pyzy wyławiamy z wody, układamy na talerzu i polewamy okrasą