Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te proste potrawy są zdecydowanie zbyt pyszne :)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
1. mięso zalać zimna wodą, dodać marchew i kawałek selera, posolić, ugotować, wystudzić, zmielić razem z marchewką, selerem i cebulą, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić sola i pieprzem, 2. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, na stolnicy uformować kwadrat, podzielić na cztery części, 1 cześć odsunąć, miejsce wypełnić mąką kartoflaną, dodać jajko oraz odłożone kartofle, zagnieść ciasto, 3. z ciasta odrywać kawałki wielkości cytryny, rozpłaszczyć, nałożyć mięso, zakleić, uformować pyzę, zagotować wodę, posolić, włożyć kilka klusek, gotować ok 5 min na małym ogniu (aż wypłyną), podawać ze skwarkami i cebulką, smacznego