Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te proste potrawy są zdecydowanie zbyt pyszne :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
1. mięso zalać zimna wodą, dodać marchew i kawałek selera, posolić, ugotować, wystudzić, zmielić razem z marchewką, selerem i cebulą, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić sola i pieprzem, 2. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, na stolnicy uformować kwadrat, podzielić na cztery części, 1 cześć odsunąć, miejsce wypełnić mąką kartoflaną, dodać jajko oraz odłożone kartofle, zagnieść ciasto, 3. z ciasta odrywać kawałki wielkości cytryny, rozpłaszczyć, nałożyć mięso, zakleić, uformować pyzę, zagotować wodę, posolić, włożyć kilka klusek, gotować ok 5 min na małym ogniu (aż wypłyną), podawać ze skwarkami i cebulką, smacznego