Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te proste potrawy są zdecydowanie zbyt pyszne :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25887
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3067
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25887
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3067
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Składniki
1. mięso zalać zimna wodą, dodać marchew i kawałek selera, posolić, ugotować, wystudzić, zmielić razem z marchewką, selerem i cebulą, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić sola i pieprzem, 2. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, na stolnicy uformować kwadrat, podzielić na cztery części, 1 cześć odsunąć, miejsce wypełnić mąką kartoflaną, dodać jajko oraz odłożone kartofle, zagnieść ciasto, 3. z ciasta odrywać kawałki wielkości cytryny, rozpłaszczyć, nałożyć mięso, zakleić, uformować pyzę, zagotować wodę, posolić, włożyć kilka klusek, gotować ok 5 min na małym ogniu (aż wypłyną), podawać ze skwarkami i cebulką, smacznego