Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w mroźne dni mamy ochotę na bardziej pożywne jedzenie, to właśnie propozycja na takie danie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
1. mięso umyć, zalać wrzątkiem, dodać marchew i selera, posolić, ugotować do miękkości, wystudzić, 2. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, jeszcze gorące przecisnąć przez praskę, kiedy trochę przestygną podzielić na 4 części, 1 część odłożyć, w to miejsce wsypać mąkę kartoflaną, wbić jajko, dodać odłożoną część ziemniaków, zagnieść ciasto, jeśli będzie za rzadkie należy dosypać mąki, 3. zimne mięso zmielić, cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, dodać do mięsa, wbić jajko, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, 4. ciasto (wielkości dużej mandarynki) rozpłaszczyć na dłoni, włożyć farsz, uformować podłużną pyzę, w dużej garnku zagotować wodę, posolić, wkładać po kilka pyz, gotować na małym ogniu ok 5 min od wypłynięcia, 5. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zrumienić, pyzy polać skwarkami, smacznego