Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe szaleństwo obiadowe.PYCHAAA ;-)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć drobno, odcisnąć, wymieszać z gotowanymi. Dodać obie mąki, jajko,i szczyptę soli - zagnieść ciasto. Cebulę przesmażyć , wymieszać z mięsem. Dodać jajko. Doprawić do smaku,dodac bułke tartą. Z ciasta formować kulki na każdym ułożyć troche farszu, lepić pyzy. Gotować 5 min. po wypłynięciu na wierzch wody.
Z pozostałego mięsa mielonego formowac klopsiki i smażyc na złoto.Podlac szkl wody,chwile dusic i wymieszac z sosem pieczeniowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu