Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonych miałem już przesyt, a promo było na mięso mielone, więc powstały pyzy. Podwójnie sobie udogodniłem...zaoszczędziłem pieniądze i zrobiłem obiad na zaś, bo tyle mi wyszło. Łatwe w ogarnięciu i mega pyszne. Proporcje podane w przepisie są na jeden obiad. I nie hejtować maggi, bo lubię :P Czasami na coś niezdrowego można sobie pozwolić.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Mięso wyrabiamy z chlebem (bez skórek), natką i maggi. Odstawiamy na pół godziny, ponownie wyrabiamy do smaku doprawiając solą i pieprzem. Z ciasta formujemy placki, na środek każdego kładziemy farsz, który otulamy ciastem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 15 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z omastą z wytopionej słoniny i posiekanej cebuli.