Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę. Wymieszać z pozostałymi składnikami tj. mąką zwykłą, ziemniaczaną, żółtkami- po czym doprawić do smaku. W między czasie parówki zmielić w maszynce. Z wyrobionego ciasta formować na dłoni placuszki i nakładać farsz parówkowy, po czym zlepiać ciasto w kulę.
Następnie gotować w osolonej wodzie przez około 15 minut. Na patelni roztopić masło i dodać łyżkę bułki tartej i łyżkę zmielonej parówki- tak przyrządzoną omastą polewać pyzy.