Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99044
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99044
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę. Wymieszać z pozostałymi składnikami tj. mąką zwykłą, ziemniaczaną, żółtkami- po czym doprawić do smaku. W między czasie parówki zmielić w maszynce. Z wyrobionego ciasta formować na dłoni placuszki i nakładać farsz parówkowy, po czym zlepiać ciasto w kulę.
Następnie gotować w osolonej wodzie przez około 15 minut. Na patelni roztopić masło i dodać łyżkę bułki tartej i łyżkę zmielonej parówki- tak przyrządzoną omastą polewać pyzy.