Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak się 'zasuchałem' muzy, że stracił żem orientację ile ja ziemniaków obieram. Nastrugało się i na pampuszki, i na pyzy, i jeszcze śluski kląskie. Ziemniaków wyszła cała tona. Trza było jakoś to przerobić. No i ofkors mięcho...Mięcho z rosołu! Pasztetów już mam dosyć, choć podobno pasztet do paszteta ciągnie. Bat not dys tajm, jak rzekł nasz poliglota, Jędrzej. No to sieM pyzy s miensom wyłoniły, niczym as z rękawa. Czytajta, róbta i umierajta z przejedzenia.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 239
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 239
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Mięso i marchew mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta formujemy placki, na środek każdego kładziemy farsz, który otulamy ciastem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z omastą z wytopionej słoniny i posiekanej cebuli.