Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i cieszące oko, takie właśnie są moje dzisiejsze quesadillas z kurczakiem i warzywami. Quesadillas to wiadomo tortilla pszenna lub kukurydziana zapiekana, podpiekana lub grillowana z serem.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w drobne pióra, przełóż do miseczki, dodaj ocet, wodę, cukier i sól do smaku. Całość zamieszaj i wstaw do lodówki na minimum godzinę, lub wykonaj dzień wcześniej.
Paprykę żółtą i zieloną, pokrój na paseczki, przesmaż około 10 minut na patelni z odrobiną oliwy.
Filety z kurczaka umyj oczyść z błonek i pokrój w kostkę, przełóż do miski, przypraw sosem Teriyaki i solą. Wciśnij dwa ząbki czosnku przez praskę. Wymieszaj i usmaż na rumiano na tej samej patelni na której smażyła się papryka.
Sałatę lodową pokrój w paski.
Z majonezu, keczupu i soku z limonki zrób różowy sos, dobrze mieszając ze sobą składniki.
Ser / jeśli nie posiadasz już startego / zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Rozłóż mini tortille na blacie i nakładaj nadzienie w poniższej kolejności na połowę placka: Ser na serze sałata lodowa, kurczak, pod grillowane papryki, marynowana cebula i ponownie ser. Drugą połową zakryj i dociśnij.
Tak przygotowane quesadillas, podpiecz na patelni, grilluj lub zapiecz chwilę w piekarniku aby ser się rozpuścił i scalił wnętrze. Podawaj w towarzystwie różowego sosu.