Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i cieszące oko, takie właśnie są moje dzisiejsze quesadillas z kurczakiem i warzywami. Quesadillas to wiadomo tortilla pszenna lub kukurydziana zapiekana, podpiekana lub grillowana z serem.
Czerwoną cebulę pokrój w drobne pióra, przełóż do miseczki, dodaj ocet, wodę, cukier i sól do smaku. Całość zamieszaj i wstaw do lodówki na minimum godzinę, lub wykonaj dzień wcześniej.
Paprykę żółtą i zieloną, pokrój na paseczki, przesmaż około 10 minut na patelni z odrobiną oliwy.
Filety z kurczaka umyj oczyść z błonek i pokrój w kostkę, przełóż do miski, przypraw sosem Teriyaki i solą. Wciśnij dwa ząbki czosnku przez praskę. Wymieszaj i usmaż na rumiano na tej samej patelni na której smażyła się papryka.
Sałatę lodową pokrój w paski.
Z majonezu, keczupu i soku z limonki zrób różowy sos, dobrze mieszając ze sobą składniki.
Ser / jeśli nie posiadasz już startego / zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Rozłóż mini tortille na blacie i nakładaj nadzienie w poniższej kolejności na połowę placka: Ser na serze sałata lodowa, kurczak, pod grillowane papryki, marynowana cebula i ponownie ser. Drugą połową zakryj i dociśnij.
Tak przygotowane quesadillas, podpiecz na patelni, grilluj lub zapiecz chwilę w piekarniku aby ser się rozpuścił i scalił wnętrze.
Podawaj w towarzystwie różowego sosu.
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12538
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4150
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 103
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 144
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1804
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4150
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 103
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 144
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1804
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w drobne pióra, przełóż do miseczki, dodaj ocet, wodę, cukier i sól do smaku. Całość zamieszaj i wstaw do lodówki na minimum godzinę, lub wykonaj dzień wcześniej.
Paprykę żółtą i zieloną, pokrój na paseczki, przesmaż około 10 minut na patelni z odrobiną oliwy.
Filety z kurczaka umyj oczyść z błonek i pokrój w kostkę, przełóż do miski, przypraw sosem Teriyaki i solą. Wciśnij dwa ząbki czosnku przez praskę. Wymieszaj i usmaż na rumiano na tej samej patelni na której smażyła się papryka.
Sałatę lodową pokrój w paski.
Z majonezu, keczupu i soku z limonki zrób różowy sos, dobrze mieszając ze sobą składniki.
Ser / jeśli nie posiadasz już startego / zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Rozłóż mini tortille na blacie i nakładaj nadzienie w poniższej kolejności na połowę placka: Ser na serze sałata lodowa, kurczak, pod grillowane papryki, marynowana cebula i ponownie ser. Drugą połową zakryj i dociśnij.
Tak przygotowane quesadillas, podpiecz na patelni, grilluj lub zapiecz chwilę w piekarniku aby ser się rozpuścił i scalił wnętrze. Podawaj w towarzystwie różowego sosu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety Hakuna Matata
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Kotlety Hakuna Matata
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, prz...
Odsłon: 26
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 146