Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quiche to klasyka kuchni francuskiej. W tym przepisie urozmaicono to danie o słodkie pomidory i biały ser dodający słonego akcentu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19945
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 507
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 559
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6980
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243993
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19945
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 507
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 559
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6980
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243993
Składniki
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą i zimne masło wyciągnięte prosto z lodówki połącz razem z jajkiem. Zrób to energicznie, aby składniki się połączyły. Uformuj kulę i włóż do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wyciągnij ciasto kruche i wypełnij nim formę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 10 minut, aby delikatnie je podpiec. Wyciągnij i odstaw.
Zmiksuj jajka ze śmietanką i mlekiem, tworząc gładką masę. Dopraw ją gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Przygotuj składniki na nadzienie. Boczek podsmaż na suchej patelni z każdej strony. Pokrój pomidory na plastry. Tak samo zrób z serem gruyère.
Na podpieczony spód wyłóż plastry sera gruyère, boczek i zalej całość masą jajeczną. Na wierzch wyłóż pomidory. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na kolejne 30 minut. Po wyciągnięciu posyp quiche serem białym.