Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty i szybki quiche jest stosunkowo niskokaloryczny, gdyz nie posiada w skladzie sera i zaledwie 3 jajka. Podstawa nadzienia jest jogurt z 10% tluszczu i prawie wylacznie warzywa - w tym wypadku czerwona cebula. Swiezy tymianek zaokragla smak tej szybkiej i prostej potrawy, która wraz z porcja salaty z balsamicznym vinaigrette zastapi bez problemu obiad lub ciepla kolacje.
Wymieszac make z proszkiem do pieczenia i sola. W drugim pojemniku wymieszac mleko z olejem i twarogiem, dodac do maki i dobrze zagniesc.
Obrac i przekroic cebule, nastepnie podsmazyc ja przycieta powierzchnia do dolu przez 15 minut na srednim ogniu i pod przykryciem.
Rozwałkować ciasto i umiescic w lekko natluszczonej foremce (Ø 28 cm).
Wymieszac jogurt z połowa lisci tymianku, jajkami, musztardami i doprawic sola i pieprzem. Wylac mase na ciasto, nastepnie ulozyc na niej ostroznie cebule cieta powierzchnia do góry. Posypac wszystkie cebule odrobina soli i cukru.
Piec w temp. 180° C (góra/dól) przez ok. 35 minut.
Posypac drobno posiekanym tymiankiem.
Po upieczeniu studzic przez kilka minut i podac np. z salata.
Przepis dnia
Potrawy, które oprócz smaku i idealnej konsystencji, dostarczają nam także ws...
Odsłon: 6340
Puszysta i miękka focaccia z karmelizowaną cebulą, pachnąca tymiankiem......
Odsłon: 2297
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 45
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 45
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Składniki
Wymieszac make z proszkiem do pieczenia i sola. W drugim pojemniku wymieszac mleko z olejem i twarogiem, dodac do maki i dobrze zagniesc. Obrac i przekroic cebule, nastepnie podsmazyc ja przycieta powierzchnia do dolu przez 15 minut na srednim ogniu i pod przykryciem. Rozwałkować ciasto i umiescic w lekko natluszczonej foremce (Ø 28 cm). Wymieszac jogurt z połowa lisci tymianku, jajkami, musztardami i doprawic sola i pieprzem. Wylac mase na ciasto, nastepnie ulozyc na niej ostroznie cebule cieta powierzchnia do góry. Posypac wszystkie cebule odrobina soli i cukru. Piec w temp. 180° C (góra/dól) przez ok. 35 minut. Posypac drobno posiekanym tymiankiem.
Po upieczeniu studzic przez kilka minut i podac np. z salata.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 45
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 86