Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1639
Dodano: 04.07.2010
Odsłon: 20677
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w kostkę,posolić,popieprzyć,oprószyć mąką i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.Cebulę pokroić w kostkę,dodać do mięsa i chwilę po smażyć,przełożyć wszystko do garnka,podlać wodą(tyle aby mięso było leciutko przykryte wodą),dodać przyprawy i dusić na małym ogniu ok,45 min.
Warzywa obrać ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mięsa po 45 minutach i dusić razem jeszcze ok.30 min.
Kapustę poszatkować i ugotować w osobnym garnku w osolonej wodzie.
Na patelni podgrzewamy 4 łyżki oleju,dodajemy (jeśli chcemy)pokrojoną w kostkę wędlinę i chwilę smażymy ,następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i i wszystko razem smażymy
Do mięsa dodajemy odcedzoną kapustę i wędlinę z koncentratem pomidorowym,doprawiamy.Jeżeli jest za rzadki możemy go zagęścić niewielką ilością mąki z wodą
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Brzoskwinka 05 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Zjem nawet zimny...pyszny.24 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
pycha bigos !!!19 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 05 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
mniam ale ten letni bigosik musi być smaczny....24 Kto głosował? | Odpowiedz

ina000 04 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Dlaczego nietypowy ? Ja zawsze jak gotuję bigos z młodej kapusty to dodaję warzywa. Jest pyszny. Pozdrawiam23 Kto głosował? | Odpowiedz