Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna pierś z kurczaka z pieczarkami i cebulą , podana na sypkiej kaszy jęczmiennej.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w duże talarki. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. W gęsiarce rozgrzewamy ok. 0,5 szklanki oleju.
Wrzucamy cebulę oraz pieczarki.Solimy.Smażymy do uzyskania złocistego koloru.Wrzucamy pokrojonego kurczaka.Posypujemy odrobiną soli, pieprzem i kostkami cebulowymi ( ważne! ).
Dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu. Pieczarki puszczają wodę , więc powinna byc jej odpowiednia ilośc ( w razie czego zawsze można podlac bulionem ). Tak usmażonego kurczaka z cebulką i pieczarkami podajemy na kaszy. Zajadamy gorące!