Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna pierś z kurczaka z pieczarkami i cebulą , podana na sypkiej kaszy jęczmiennej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w duże talarki. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. W gęsiarce rozgrzewamy ok. 0,5 szklanki oleju.
Wrzucamy cebulę oraz pieczarki.Solimy.Smażymy do uzyskania złocistego koloru.Wrzucamy pokrojonego kurczaka.Posypujemy odrobiną soli, pieprzem i kostkami cebulowymi ( ważne! ).
Dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu. Pieczarki puszczają wodę , więc powinna byc jej odpowiednia ilośc ( w razie czego zawsze można podlac bulionem ). Tak usmażonego kurczaka z cebulką i pieczarkami podajemy na kaszy. Zajadamy gorące!