Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki uwielbiają i dorośli i dzieci. Bardzo szybko znikają z talerza. Są pulchne, delikatne. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno, posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną. Serdecznie polecam ten przepis:)
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 2016
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 54
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 137
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 54
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 137
Składniki
Mąkę przesiać do bardzo dużego naczynia ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na 1 -2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Odstawić na 15-20 min. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 9
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 209