Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki uwielbiają i dorośli i dzieci. Bardzo szybko znikają z talerza. Są pulchne, delikatne. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno, posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną. Serdecznie polecam ten przepis:)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1384
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 256
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 677
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17060
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1384
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 256
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 677
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17060
Składniki
Mąkę przesiać do bardzo dużego naczynia ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min. Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na 1 -2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Odstawić na 15-20 min. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.