Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 457
Dodano: 01.02.2018
Odsłon: 941
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę przesiać do bardzo dużego naczynia ponieważ ciasto będzie rosnąć, dodać sól i wymieszać.
Na środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać je cukrem.
Następnie zalać ją połową szklanki mleka i odstawić na 15 min.
Potem dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać.
Odstawić na 1 -2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jak już ciasto wyrośnie, dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać.
Odstawić na 15-20 min.
Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 01 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Ale smaka robisz xDDaj tu z 5 sztuk, a właściwie to z 15, bo pięć osób trochę musi zjeść hehe.
Pyszne żarełko i często je robimy zwłaszcza w sezonie :D
2 Kto głosował? | Odpowiedz