Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to świetny pomysł na bardzo smaczny i prosty obiad. Są idealnie puszyste, miękkie o lekko słodkim posmaku. Podczas smażenia nie nasiąkają tłuszczem, a z musem brzoskwiniowym smakują wprost wybornie. Szczególnie polecam dla małych niejadków :)
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2149
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11471
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 123
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2149
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11471
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, na środku robimy dołek i dodajemy pokruszone drożdże, cukier i połowę ciepłego mleka. Całość przykrywamy ścierką i wstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 minut.
Gdy zaczyn wyrośnie, wlewamy resztę mleka, wbijamy jajko, dodajemy sól i całość dokładnie mieszamy. Ponownie przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 godz. (u mnie piekarnik nagrzany do 30*C).
Jabłka obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne, a następnie kroimy je na cienkie plasterki i dorzucamy do masy. Racuchy smażymy na tłuszczu z każdej strony (mały ogień - inaczej spalą się z zewnątrz, a w środku będą surowe!). Porcje na patelnie nakładamy dwoma łyżkami - ciasto jest kleiste. Gotowe placuszki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Brzoskwinie odsączamy z syropu i mielimy w blenderze na gładki mus. Racuchy podajemy posypane cukrem pudrem i polane musem brzoskwiniowym.
zdj
zdj