Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy serowe to dla mnie smak dzieciństwa. Przepis znalazłam w internecie.Wyszły takie, jak pamiętałam z dzieciństwa. Są bardzo sycące idealne np na piątkowy bezmięsny obiad, albo na kolację. Idealnie byłoby je podać z koktajlem owocowym. Z podanych składników wyszło mi 9 placków.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 145
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1356
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 145
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1356
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Składniki
Ser mielimy. Ja starłam go na tarełku o małych oczkach, bo nie chciało mi się wyciągać maszynki do mielenia
Do zmielonego sera dodajemy kaszę manną, cukier i szczyptę soli. Mieszamy
Rozbijamy jajka. Żółtka dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy, a białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy
Rękami formujemy okrągłe placuszki, spłaszczamy je dłonią i obtaczamy w mące
Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu, aby placuszki upiekły się w środku, a nie od razu mocno przypaliły. W sumie po kilka minut z każdej strony
Upieczone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smakują bardzo dobrze z owocowym koktajlem