Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z batatów przygotujesz w ramach obiadu z lekko słodkim akcentem. To świetna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Składniki
Bataty umyj, obierz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny i oliwą. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Kiedy ostygną, zmiksuj je na gładkie purée.
Do batatów dodaj jajka i mąkę. Dopraw posiekanym szczypiorkiem, gałką muszkatołową oraz kurkumą. Posól i popieprz.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj racuchy z batatów łyżką, partiami i smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z jogurtem, kwaśną śmietaną albo sosem czosnkowym.