Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z batatów przygotujesz w ramach obiadu z lekko słodkim akcentem. To świetna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666370
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 152
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 712
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5827
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666370
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 152
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 712
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5827
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Bataty umyj, obierz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny i oliwą. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Kiedy ostygną, zmiksuj je na gładkie purée.
Do batatów dodaj jajka i mąkę. Dopraw posiekanym szczypiorkiem, gałką muszkatołową oraz kurkumą. Posól i popieprz.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj racuchy z batatów łyżką, partiami i smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z jogurtem, kwaśną śmietaną albo sosem czosnkowym.