Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z batatów przygotujesz w ramach obiadu z lekko słodkim akcentem. To świetna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101236
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5776
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101236
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5776
Składniki
Bataty umyj, obierz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny i oliwą. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Kiedy ostygną, zmiksuj je na gładkie purée.
Do batatów dodaj jajka i mąkę. Dopraw posiekanym szczypiorkiem, gałką muszkatołową oraz kurkumą. Posól i popieprz.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj racuchy z batatów łyżką, partiami i smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z jogurtem, kwaśną śmietaną albo sosem czosnkowym.