Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bardzo proste do wykonania. Osobiście najbardziej lubię, gdy jabłka są w kawałkach.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2061
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 351
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 771
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17229
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2061
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 351
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 771
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17229
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wlewamy mleko oraz jajka. Mieszamy widelcem lub przy pomocy miksera do uzyskania jednolitej masy.
Myjemy jabłka i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy lub zostawiamy skórkę. Można zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jak również można pokroić w cienkie plasterki. Jeśli jabłka były tarte to dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy. Następnie łyżką stołową nakładamy podwójną porcję ciasta. ( jeśli jabłka w plasterkach to nakładamy jabłko na ciasto na patelni i polewamy z góry ciastem. Smażymy około 2 minut z każdej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.