Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bardzo proste do wykonania. Osobiście najbardziej lubię, gdy jabłka są w kawałkach.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15708
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4734
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15708
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4734
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wlewamy mleko oraz jajka. Mieszamy widelcem lub przy pomocy miksera do uzyskania jednolitej masy.
Myjemy jabłka i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy lub zostawiamy skórkę. Można zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jak również można pokroić w cienkie plasterki. Jeśli jabłka były tarte to dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy. Następnie łyżką stołową nakładamy podwójną porcję ciasta. ( jeśli jabłka w plasterkach to nakładamy jabłko na ciasto na patelni i polewamy z góry ciastem. Smażymy około 2 minut z każdej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.