Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na jabłka można przygotować wiele pysznych i niedrogich potraw. Jeśli chcesz uzyskać szybką i słodką przekąskę z tych owoców, sięgnij po ten przepis na racuchy z papierówkami. Dzieci i dorośli zjedzą je z przyjemnością.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Składniki
Jabłka umyj, przetnij na połowy i wytnij gniazda nasienne. Następnie pokrój papierówki na mniejsze kawałki lub zetrzyj na jarzynowej tarce. Do miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Ubij za pomocą miksera lub trzepaczki na puszystą masę, utrwalając cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając ciasto łyżką. Masa powinna być gęsta i nieco przypominać ciasto naleśnikowe. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i ostatecznie wszystko wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i wykładaj na gorący tłuszcz. Smaż racuchy na złoty kolor z obydwu stron, po czym przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Racuchy z papierówkami podawaj gorące, ponieważ najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Możesz posypać cukrem pudrem, polać miodem lub śmietaną.