Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na jabłka można przygotować wiele pysznych i niedrogich potraw. Jeśli chcesz uzyskać szybką i słodką przekąskę z tych owoców, sięgnij po ten przepis na racuchy z papierówkami. Dzieci i dorośli zjedzą je z przyjemnością.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 98
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38443
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 98
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38443
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Jabłka umyj, przetnij na połowy i wytnij gniazda nasienne. Następnie pokrój papierówki na mniejsze kawałki lub zetrzyj na jarzynowej tarce. Do miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Ubij za pomocą miksera lub trzepaczki na puszystą masę, utrwalając cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając ciasto łyżką. Masa powinna być gęsta i nieco przypominać ciasto naleśnikowe. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i ostatecznie wszystko wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i wykładaj na gorący tłuszcz. Smaż racuchy na złoty kolor z obydwu stron, po czym przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Racuchy z papierówkami podawaj gorące, ponieważ najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Możesz posypać cukrem pudrem, polać miodem lub śmietaną.