Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na jabłka można przygotować wiele pysznych i niedrogich potraw. Jeśli chcesz uzyskać szybką i słodką przekąskę z tych owoców, sięgnij po ten przepis na racuchy z papierówkami. Dzieci i dorośli zjedzą je z przyjemnością.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1646
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1327
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1646
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1327
Składniki
Jabłka umyj, przetnij na połowy i wytnij gniazda nasienne. Następnie pokrój papierówki na mniejsze kawałki lub zetrzyj na jarzynowej tarce. Do miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Ubij za pomocą miksera lub trzepaczki na puszystą masę, utrwalając cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając ciasto łyżką. Masa powinna być gęsta i nieco przypominać ciasto naleśnikowe. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i ostatecznie wszystko wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i wykładaj na gorący tłuszcz. Smaż racuchy na złoty kolor z obydwu stron, po czym przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Racuchy z papierówkami podawaj gorące, ponieważ najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Możesz posypać cukrem pudrem, polać miodem lub śmietaną.