Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy idealne na obiad. Zwłaszcza dzieci będą się zajadać! Ale można też je podać na kolację lub nawet na śniadanie! Pyszne, niedrogie i pożywne. Z podanej ilości wychodzi ok 12 racuszków. Zamiast kroić jabłka w kawałeczki można je też zetrzeć na dużych oczkach. Będzie łatwiej wówczas formować kształtne racuchy na patelni.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94103
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1658
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2344
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94103
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1658
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2344
Składniki
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem
Ser mielimy lub rozcieramy w misce za pomocą łyżki
Do sera dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i mieszamy
Białka ubijamy z solą na sztywną masę i dodajemy do twarogu. Delikatnie mieszamy
Do masy serowo-jajecznej przesiewamy mąkę i jeszcze raz wszystko mieszamy
Na koniec do ciasta dodajemy pokrojone w małe kawałki jabłka. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki nakładamy ciasto na patelnię. Ciasto jest gęste, więc można sobie pomagać drugą łyżką
Smażymy na złoty kolor z obu stron