Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy idealne na obiad. Zwłaszcza dzieci będą się zajadać! Ale można też je podać na kolację lub nawet na śniadanie! Pyszne, niedrogie i pożywne. Z podanej ilości wychodzi ok 12 racuszków. Zamiast kroić jabłka w kawałeczki można je też zetrzeć na dużych oczkach. Będzie łatwiej wówczas formować kształtne racuchy na patelni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32045
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32045
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem
Ser mielimy lub rozcieramy w misce za pomocą łyżki
Do sera dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i mieszamy
Białka ubijamy z solą na sztywną masę i dodajemy do twarogu. Delikatnie mieszamy
Do masy serowo-jajecznej przesiewamy mąkę i jeszcze raz wszystko mieszamy
Na koniec do ciasta dodajemy pokrojone w małe kawałki jabłka. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki nakładamy ciasto na patelnię. Ciasto jest gęste, więc można sobie pomagać drugą łyżką
Smażymy na złoty kolor z obu stron