Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki na drożdżach z nutką cytrynową.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, dodać jaja i wsypać mąkę i cukier. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Skórkę (tylko część żółtą) odkroić i nożem posiekać na miazgę. Połączyć z masą. Placuszki nakładać łyżką uprzednio zamoczoną we wrzątku. Zapobiega to przyklejaniu ciasta do łyżki. Smażymy z obu stron na średniej mocy palnika. Smacznego.