Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki na drożdżach z nutką cytrynową.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, dodać jaja i wsypać mąkę i cukier. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Skórkę (tylko część żółtą) odkroić i nożem posiekać na miazgę. Połączyć z masą. Placuszki nakładać łyżką uprzednio zamoczoną we wrzątku. Zapobiega to przyklejaniu ciasta do łyżki. Smażymy z obu stron na średniej mocy palnika. Smacznego.