Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki na drożdżach z nutką cytrynową.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 730
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12527
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 730
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12527
Składniki
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, dodać jaja i wsypać mąkę i cukier. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Skórkę (tylko część żółtą) odkroić i nożem posiekać na miazgę. Połączyć z masą. Placuszki nakładać łyżką uprzednio zamoczoną we wrzątku. Zapobiega to przyklejaniu ciasta do łyżki. Smażymy z obu stron na średniej mocy palnika. Smacznego.