Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki na drożdżach z nutką cytrynową.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, dodać jaja i wsypać mąkę i cukier. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Skórkę (tylko część żółtą) odkroić i nożem posiekać na miazgę. Połączyć z masą. Placuszki nakładać łyżką uprzednio zamoczoną we wrzątku. Zapobiega to przyklejaniu ciasta do łyżki. Smażymy z obu stron na średniej mocy palnika. Smacznego.