Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i słodko. Dzisiaj przedstawiam wytrawne racuszki, którym nie sposób jest się oprzeć. Smakują wspaniale na ciepło i na zimno. Nadadzą się do zabrania do pracy lub na kolację. :)
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 14
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2600
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 264
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 14
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2600
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 264
Składniki
Dynię wyszorować. Dyni hokaido nie trzeba obierać. Można jeść ją ze skórką. Zetrzeć dynię na tarce o grubych oczkach. Posypać mąką.
Zetrzeć ser również na grubych oczkach. Jajka rozmącić. Koperek posiekać.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Posolić obficie oraz popierzyć.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje łyżką stołową, lekko ugniatając na patelni racuszki. Smażyć do zarumienienia.
Racuszki odsączać z oleju na papierowym ręczniku.
Smacznego! :)