Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i słodko. Dzisiaj przedstawiam wytrawne racuszki, którym nie sposób jest się oprzeć. Smakują wspaniale na ciepło i na zimno. Nadadzą się do zabrania do pracy lub na kolację. :)
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 93
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 71
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 93
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 71
Składniki
Dynię wyszorować. Dyni hokaido nie trzeba obierać. Można jeść ją ze skórką. Zetrzeć dynię na tarce o grubych oczkach. Posypać mąką.
Zetrzeć ser również na grubych oczkach. Jajka rozmącić. Koperek posiekać.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Posolić obficie oraz popierzyć.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje łyżką stołową, lekko ugniatając na patelni racuszki. Smażyć do zarumienienia.
Racuszki odsączać z oleju na papierowym ręczniku.
Smacznego! :)