Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i słodko. Dzisiaj przedstawiam wytrawne racuszki, którym nie sposób jest się oprzeć. Smakują wspaniale na ciepło i na zimno. Nadadzą się do zabrania do pracy lub na kolację. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Składniki
Dynię wyszorować. Dyni hokaido nie trzeba obierać. Można jeść ją ze skórką. Zetrzeć dynię na tarce o grubych oczkach. Posypać mąką.
Zetrzeć ser również na grubych oczkach. Jajka rozmącić. Koperek posiekać.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Posolić obficie oraz popierzyć.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje łyżką stołową, lekko ugniatając na patelni racuszki. Smażyć do zarumienienia.
Racuszki odsączać z oleju na papierowym ręczniku.
Smacznego! :)