Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuszki ziemniaczane z chrzanem

Racuszki ziemniaczane z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 14627

Dodano:

Odsłon: 2576

Proste i smaczne racuszki ziemniaczane.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 ½ kg
  • Chrzan starty 2 łyżki (może być ze słoiczka)
  • Ketchup dowolny ½ szklanki
  • Jajka 3 szt.
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić. Połączyć z resztą składników wraz z ubitą na sztywno pianą z białek. Przyprawić do smaku, lekko wymieszać i smażyć z obu stron złociście. Podawać z dowolną surówką lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sunka 22 lutego Pychota, zrobiłam wczoraj, dodałam chrzankrakusa bo ten jest ostry w sam raz i ma kremową konsystencję. Wszyscy się nimi zajadali. Super przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń