Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2534
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2534
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki (kostkę bądź paseczki). Marchewkę obrać, pokroić w krążki, pora pokroić w plasterki. Fasolę odsączyć.
Na łyżce rozgrzanego oleju obsmażyć mięso na złoto- brązowy kolor. Dodać przyprawy. Dołożyć cebulę i marchewkę. Całość oprószyć mąką. Chwilę smażyć ciągle mieszająć. Podlać bulionem. Dusić do miękkośći mięsa. (wrazie potrzeby dolać trochę bulionu).
Następnie wlać pomidory z puszki, dusić około 10-15 minut. Pięć minut przed końcem duszenia do garnka dołożyć fasolę i pora. Doprawić do smaku.
Ulubiony makaron ugotowć w osolonej wodzie. Odcedzić, makaron wrzucić do sosu, wymieszać i podawać. Przepis pochodzi z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany przeze mnie...