Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularne danie w Japonii, szybkie w przygotowaniu, idealne do wszelkich modyfikacji. Bazą jest tu makaron ramen, który zatapia się w pysznym słodko-octowym sosie z dodatkiem oleju sezamowego. A do tego różne dodatki - najczęściej jest to dodatek wieprzowiny w postaci pieczeni albo szynki, jajecznego omletu, cienko pokrojonego ogórka, pomidorów, paluszków krabowych, glonów, szczypiorku.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Ramen ugotować zgodnie z instrukcją. Ostudzić
Składniki sosu dobrze wymieszać.
Przygotować dodatki - paluszki i ogórka pokroić w cienkie paseczki, posiekać szczypiorek, odsączyć kukurydzę, usmażyć omlet, zwinąć w rulonik.
Makaron wyłożyć na talerz, zalać sosem i wymieszać, na to położyć dodatki.