Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularne danie w Japonii, szybkie w przygotowaniu, idealne do wszelkich modyfikacji. Bazą jest tu makaron ramen, który zatapia się w pysznym słodko-octowym sosie z dodatkiem oleju sezamowego. A do tego różne dodatki - najczęściej jest to dodatek wieprzowiny w postaci pieczeni albo szynki, jajecznego omletu, cienko pokrojonego ogórka, pomidorów, paluszków krabowych, glonów, szczypiorku.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Ramen ugotować zgodnie z instrukcją. Ostudzić
Składniki sosu dobrze wymieszać.
Przygotować dodatki - paluszki i ogórka pokroić w cienkie paseczki, posiekać szczypiorek, odsączyć kukurydzę, usmażyć omlet, zwinąć w rulonik.
Makaron wyłożyć na talerz, zalać sosem i wymieszać, na to położyć dodatki.