Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dała mi moja św. Pamięci Babcia. Opowiadała mi jak to po wojnie Jej mama robiła dania z tego co zostało z obiadu z poprzedniego dnia żeby nic się nie zmarnowało. Między innymi tak powstawała ta przepyszna babka.
Ziemniaki połowę cebuli zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Dodać mąkę i jajko.
Resztki z obiadu, kiełbasę pokroić w kostkę, smażyć na patelni pod
koniec dodać pozostała posiekaną cebulę i rozmaryn.
Smażyć ok 3 minut.
Dodać do masy ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami boczku.
Następnie przełożyć całą masę ziemniaczaną z dodatkami.
Piec w temperaturze 180°C przez 60 do 80 min, aż wierzch będzie rumany.
Za czasów mojej babci podowany z siadłym mlekiem. Natomiast ja uwielbiam ją z tradycyjnym gulaszem wieprzowym oraz surówka z kiszonej kapusty lub buraczkami zasmazanymi.
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 39
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 96
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 54
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1789
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 39
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 96
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 54
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1789
Składniki
Ziemniaki połowę cebuli zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę i jajko. Resztki z obiadu, kiełbasę pokroić w kostkę, smażyć na patelni pod koniec dodać pozostała posiekaną cebulę i rozmaryn. Smażyć ok 3 minut. Dodać do masy ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami boczku. Następnie przełożyć całą masę ziemniaczaną z dodatkami.
Piec w temperaturze 180°C przez 60 do 80 min, aż wierzch będzie rumany.
Za czasów mojej babci podowany z siadłym mlekiem. Natomiast ja uwielbiam ją z tradycyjnym gulaszem wieprzowym oraz surówka z kiszonej kapusty lub buraczkami zasmazanymi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 18
Szybkie ciasto na pizzę
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienki...
Odsłon: 83