Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dała mi moja św. Pamięci Babcia. Opowiadała mi jak to po wojnie Jej mama robiła dania z tego co zostało z obiadu z poprzedniego dnia żeby nic się nie zmarnowało. Między innymi tak powstawała ta przepyszna babka.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Ziemniaki połowę cebuli zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę i jajko. Resztki z obiadu, kiełbasę pokroić w kostkę, smażyć na patelni pod koniec dodać pozostała posiekaną cebulę i rozmaryn. Smażyć ok 3 minut. Dodać do masy ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami boczku. Następnie przełożyć całą masę ziemniaczaną z dodatkami.
Piec w temperaturze 180°C przez 60 do 80 min, aż wierzch będzie rumany.
Za czasów mojej babci podowany z siadłym mlekiem. Natomiast ja uwielbiam ją z tradycyjnym gulaszem wieprzowym oraz surówka z kiszonej kapusty lub buraczkami zasmazanymi.