Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dała mi moja św. Pamięci Babcia. Opowiadała mi jak to po wojnie Jej mama robiła dania z tego co zostało z obiadu z poprzedniego dnia żeby nic się nie zmarnowało. Między innymi tak powstawała ta przepyszna babka.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22679
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15042
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4793
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 684
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 810
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22679
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15042
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4793
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 684
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 810
Składniki
Ziemniaki połowę cebuli zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę i jajko. Resztki z obiadu, kiełbasę pokroić w kostkę, smażyć na patelni pod koniec dodać pozostała posiekaną cebulę i rozmaryn. Smażyć ok 3 minut. Dodać do masy ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami boczku. Następnie przełożyć całą masę ziemniaczaną z dodatkami.
Piec w temperaturze 180°C przez 60 do 80 min, aż wierzch będzie rumany.
Za czasów mojej babci podowany z siadłym mlekiem. Natomiast ja uwielbiam ją z tradycyjnym gulaszem wieprzowym oraz surówka z kiszonej kapusty lub buraczkami zasmazanymi.