Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rendang to pikantne, mięsne danie pochodzące z Indonezji, popularne również w sąsiednich krajach: Malezji, Singapurze czy Filipinach. Smak daniu nadaje wyjątkowa pasta na bazie galangalu, imbiru i trawy cytrynowej oraz mleko kokosowe i garść przypraw: goździki, cynamon i anyż.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6374
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6374
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Składniki
Składniki pasty miksujemy w blenderze, odstawiamy na bok.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy przygotowaną wcześniej pastę oraz cynamon, anyż, kardamon i goździki. Smażymy 1 minutę.
Następnie dodajemy kurczaka i trawę cytrynową. Smażymy 2 minuty.
Dodajemy do woka mleko kokosowe, wodę i dusimy na średnim ogniu 15 minut.
Następnie dodajemy liście limonki kaffir i wiórki kokosowe. Dusimy całość jeszcze 5-7 minut, aż kurczak będzie miękki.
Podajemy z ryżem.