Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto dyniowe z polędwiczkami drobiowymi

Risotto dyniowe z polędwiczkami drobiowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2704

Dodano:

Odsłon: 312

No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna kolacja gotowa.

Składniki

  • Wywar z zupy dyniowej ( przepis Zupa dyniowa z rozmarynem)
  • ok 0,3 kg polędwiczek drobiowych
  • 200 gram ryżu
  • sos sojowy ciemny
  • Sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • serek wiejski
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm.
    Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki.
    Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać.
    Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty.
    Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego.
    Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu.
    Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Na sam koniec wlać serek wiejski.
    Dokładnie wymieszać i gotowe.
    SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 listopada 2016 Ciekawe,lubię dynię od nie dawna,może i takie połączenie mi posamakuje? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń