Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne, jesienne danie. Przepis pochodzi z 405. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 417
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 417
Składniki
Grzyby oczyścić i pokroić na dość duże kawałki. Podsmażyć na patelni na łyżce mocno rozgrzanego masła. Przełożyć do miski i odstawić.
Bulwę selera obrać i pokroić – najpierw w plastry, później w cienkie paseczki, następnie w drobną kosteczkę. Na patelnię po grzybach dać drugą łyżkę masła. Gdy się roztopi, wrzucić kostkę z selera. Po chwili smażenia dorzucić posiekaną cebulę. Podlać wywarem jarzynowym. Wlać wino i poczekać, aż odparuje. Zabielić śmietanką. Dorzucić usmażone grzyby i dusić przez 2-3 minuty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zetrzeć ser. Dorzucić pietruszkę. Można udekorować czarnuszką.