Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne. Dla odmiany coś bez długiej listy przypraw i składników, wydobywamy naturalne smaki, a rzeczy proste często są genialne. Mój maż po skonsumowaniu poprosił abym zapisała ten przepis, postanowiłam więc zrobić coś więcej i się nim podzielić, może Wam też posmakuje?
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118561
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8582
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118561
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8582
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Składniki
Na patelni (dość sporej całe danie będziemy na nie przyrządzać) rozgrzewamy oliwę (olej) szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy 1 łyżkę masła i pokrojone w kostkę boczniaki. Całość smażymy 2-3 min na ostrym ogniu. Dodajemy sól i pieprz i drugą łyżkę masła, dosypujemy ryż i energicznie mieszamy. Następnie dolewamy wino, mieszamy, całość powinna lekko zgęstnieć, dolewamy 3 filiżanki wody. Ponownie doprawiamy sola i pieprzem (delikatnie). Całość przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min. Czas gotowania zależy od gatunku użytego ryżu.
Podajemy ciepłe, posypane świeżym szczypiorkiem. Smacznego.