Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne. Dla odmiany coś bez długiej listy przypraw i składników, wydobywamy naturalne smaki, a rzeczy proste często są genialne. Mój maż po skonsumowaniu poprosił abym zapisała ten przepis, postanowiłam więc zrobić coś więcej i się nim podzielić, może Wam też posmakuje?
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5646
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9490
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5646
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9490
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Składniki
Na patelni (dość sporej całe danie będziemy na nie przyrządzać) rozgrzewamy oliwę (olej) szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy 1 łyżkę masła i pokrojone w kostkę boczniaki. Całość smażymy 2-3 min na ostrym ogniu. Dodajemy sól i pieprz i drugą łyżkę masła, dosypujemy ryż i energicznie mieszamy. Następnie dolewamy wino, mieszamy, całość powinna lekko zgęstnieć, dolewamy 3 filiżanki wody. Ponownie doprawiamy sola i pieprzem (delikatnie). Całość przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min. Czas gotowania zależy od gatunku użytego ryżu.
Podajemy ciepłe, posypane świeżym szczypiorkiem. Smacznego.