Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2573
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2917
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2573
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2917
Składniki
Przygotować zalewę: 3 łyzki wódki , 2 łyzeczki imbiru , 2 łyżeczki maggi. Filety z kurczaka pokroić w kostkę ,marynować ok 2 godz. Dusić w rondlu na oliwie z oliwek. Marchew , pietruszkę zetrzeć , paprykę pokroić w kostkę , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. Odparować nadmiar płynu. 2 cebule , 75 dag pieczarek . Pokroić w kostkę , dodać fasolkę szparagową , puszkę kukurydzy , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. . Ryż do risotto zeszklić na patelni , zalać bulionem warzywnym , mieszając ,czekać aż ryż wchłonie bulion. Wszystkie składniki połączyć , doprawić solą i pieprzem , poddusić końcowo.