Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 133
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1700
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 133
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1700
Składniki
Przygotować zalewę: 3 łyzki wódki , 2 łyzeczki imbiru , 2 łyżeczki maggi. Filety z kurczaka pokroić w kostkę ,marynować ok 2 godz. Dusić w rondlu na oliwie z oliwek. Marchew , pietruszkę zetrzeć , paprykę pokroić w kostkę , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. Odparować nadmiar płynu. 2 cebule , 75 dag pieczarek . Pokroić w kostkę , dodać fasolkę szparagową , puszkę kukurydzy , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. . Ryż do risotto zeszklić na patelni , zalać bulionem warzywnym , mieszając ,czekać aż ryż wchłonie bulion. Wszystkie składniki połączyć , doprawić solą i pieprzem , poddusić końcowo.