Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i w końcu zdobyliśmy nasze ukochane kurki. Risotto wyszło wyborne.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5172
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5172
Składniki
Cebulę siekamy, kurki kroimy na mniejsze kawałki, dusimy razem na maśle przez kilka minut. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ryż, zalewamy winem i dusimy do odparowania wina (cały czas mieszamy). Następnie podlewamy bulionem (co jakiś czas, po ok. 50 ml, cały czas mieszamy). Czynność tę powtarzamy do całkowitego wchłonięcia bulionu (oczywiście, nie musimy używać całego bulionu) przez ryż. Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę. Mieszamy, podajemy gorące.