Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i w końcu zdobyliśmy nasze ukochane kurki. Risotto wyszło wyborne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 832
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 945
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1686
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14601
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 832
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 945
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1686
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14601
Składniki
Cebulę siekamy, kurki kroimy na mniejsze kawałki, dusimy razem na maśle przez kilka minut. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ryż, zalewamy winem i dusimy do odparowania wina (cały czas mieszamy). Następnie podlewamy bulionem (co jakiś czas, po ok. 50 ml, cały czas mieszamy). Czynność tę powtarzamy do całkowitego wchłonięcia bulionu (oczywiście, nie musimy używać całego bulionu) przez ryż. Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę. Mieszamy, podajemy gorące.