Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i w końcu zdobyliśmy nasze ukochane kurki. Risotto wyszło wyborne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414243
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2264
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414243
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2264
Składniki
Cebulę siekamy, kurki kroimy na mniejsze kawałki, dusimy razem na maśle przez kilka minut. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ryż, zalewamy winem i dusimy do odparowania wina (cały czas mieszamy). Następnie podlewamy bulionem (co jakiś czas, po ok. 50 ml, cały czas mieszamy). Czynność tę powtarzamy do całkowitego wchłonięcia bulionu (oczywiście, nie musimy używać całego bulionu) przez ryż. Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę. Mieszamy, podajemy gorące.