Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i w końcu zdobyliśmy nasze ukochane kurki. Risotto wyszło wyborne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Cebulę siekamy, kurki kroimy na mniejsze kawałki, dusimy razem na maśle przez kilka minut. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ryż, zalewamy winem i dusimy do odparowania wina (cały czas mieszamy). Następnie podlewamy bulionem (co jakiś czas, po ok. 50 ml, cały czas mieszamy). Czynność tę powtarzamy do całkowitego wchłonięcia bulionu (oczywiście, nie musimy używać całego bulionu) przez ryż. Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę. Mieszamy, podajemy gorące.