Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne risotto z grzybami leśnymi.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
Składniki
Wykonanie: W rondlu na oleju zeszklić posiekany czosnek i cebulę, dodać pokrojone w plasterki grzyby i smażyć do lekkiego zrumienienia. Wsypać ryż i dalej smażyć, mieszając aż ziarnka staną się szkliste. Wlać część bulionu, wymieszać i dalej gotować aż ryż wchłonie bulion, Następnie wlać wino a gdy i ono zostanie wchłonięte dolać resztę bulionu. Kiedy ryż będzie już miękki, dodać sól i chili do smaku oraz parmezan i masło. Mieszać aż powstanie jednolita masa, na samym końcu doprawić pieprzem wymieszać i podawać. SMACZNEGO.