Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne risotto z grzybami leśnymi.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 291
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5309
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 291
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5309
Składniki
Wykonanie: W rondlu na oleju zeszklić posiekany czosnek i cebulę, dodać pokrojone w plasterki grzyby i smażyć do lekkiego zrumienienia. Wsypać ryż i dalej smażyć, mieszając aż ziarnka staną się szkliste. Wlać część bulionu, wymieszać i dalej gotować aż ryż wchłonie bulion, Następnie wlać wino a gdy i ono zostanie wchłonięte dolać resztę bulionu. Kiedy ryż będzie już miękki, dodać sól i chili do smaku oraz parmezan i masło. Mieszać aż powstanie jednolita masa, na samym końcu doprawić pieprzem wymieszać i podawać. SMACZNEGO.