Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne risotto z grzybami leśnymi.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Wykonanie: W rondlu na oleju zeszklić posiekany czosnek i cebulę, dodać pokrojone w plasterki grzyby i smażyć do lekkiego zrumienienia. Wsypać ryż i dalej smażyć, mieszając aż ziarnka staną się szkliste. Wlać część bulionu, wymieszać i dalej gotować aż ryż wchłonie bulion, Następnie wlać wino a gdy i ono zostanie wchłonięte dolać resztę bulionu. Kiedy ryż będzie już miękki, dodać sól i chili do smaku oraz parmezan i masło. Mieszać aż powstanie jednolita masa, na samym końcu doprawić pieprzem wymieszać i podawać. SMACZNEGO.