Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami

Risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 527

Dodano:

Odsłon: 85

Dzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszne risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami. Jeśli nie odpowiada Wam anyżowy posmak fenkułu, to go pomińcie w przepisie, chociaż jego smak jest mało wyczuwalny. Poniższy przepis jak zawsze dla 4 osób. Spróbujcie, bo naprawdę warto :-)

Składniki

  • 150 g ryżu (u mnie brązowy)
  • 350 g surowego filetu z łososia
  • pół małego fenkułu
  • 200 g pieczarek
  • 1 szalotka
  • 1 mała cebula czerwona
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie umyć łososia i oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut. W międzyczasie pokroić pieczarki i usmażyć na patelni, następnie dołożyć pokrojone w cienkie plastry cebule i pokrojony w kostkę fenkuł. Wszystko doprawić solą i pieprzem i chwilę smażyć. Na osobnej patelni usmażyć łososia z obu stron. Następnie do smażonych warzyw dodać ryż i rozdrobnionego na kawałki łososia. Delikatnie wymieszać. Na koniec risotto posypać siekanym koperkiem i wymieszać.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń