Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszne risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami. Jeśli nie odpowiada Wam anyżowy posmak fenkułu, to go pomińcie w przepisie, chociaż jego smak jest mało wyczuwalny. Poniższy przepis jak zawsze dla 4 osób. Spróbujcie, bo naprawdę warto :-)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6605
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6605
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie umyć łososia i oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut. W międzyczasie pokroić pieczarki i usmażyć na patelni, następnie dołożyć pokrojone w cienkie plastry cebule i pokrojony w kostkę fenkuł. Wszystko doprawić solą i pieprzem i chwilę smażyć. Na osobnej patelni usmażyć łososia z obu stron. Następnie do smażonych warzyw dodać ryż i rozdrobnionego na kawałki łososia. Delikatnie wymieszać. Na koniec risotto posypać siekanym koperkiem i wymieszać. SMACZNEGO!!!