Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie danie. Ryż i warzywa. Pycha. Nie tylko dla wegetarian.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 30
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 70
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11740
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 194
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 30
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 70
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11740
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 194
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ryż i smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę i pozbawione gniazd nasiennych papryki. Smażyć, mieszać kilka minut. Dodać pomidory z puszki i ok. 500 ml wrzątku. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu do chwili aż ryż się ugotuje. Jeśli jest taka potrzeba, to odparować do uzyskania właściwej konsystencji. Dodać majeranek, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Smacznego.