Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie danie. Ryż i warzywa. Pycha. Nie tylko dla wegetarian.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ryż i smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę i pozbawione gniazd nasiennych papryki. Smażyć, mieszać kilka minut. Dodać pomidory z puszki i ok. 500 ml wrzątku. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu do chwili aż ryż się ugotuje. Jeśli jest taka potrzeba, to odparować do uzyskania właściwej konsystencji. Dodać majeranek, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Smacznego.