Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie danie. Ryż i warzywa. Pycha. Nie tylko dla wegetarian.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 284
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 534
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1001
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 277
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 284
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 534
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1001
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 277
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ryż i smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę i pozbawione gniazd nasiennych papryki. Smażyć, mieszać kilka minut. Dodać pomidory z puszki i ok. 500 ml wrzątku. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu do chwili aż ryż się ugotuje. Jeśli jest taka potrzeba, to odparować do uzyskania właściwej konsystencji. Dodać majeranek, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Smacznego.