Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto z dodatkiem pomidorów i papryki. Szybkie i pożywne danie dla miłośników ryżu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2967
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2967
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, podsmażyć. Po chwili dodać pokrojone w kostkę papryki. Podsmażać 10 min.
Do garnka wrzucić podsmażone warzywa. Dodać pomidory. Gotować co jakiś czas mieszając przez 5 min. Dodać niegotowany ryż, marchewkę z groszkiem oraz bulion i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 min. Do czasu kiedy bulion się wchłonie.
Pod koniec gotowania dodać przyprawy i wymieszać. Jeśli lubimy możemy dodać odrobinę szafranu.