Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, pożywne, rozgrzewające oraz proste w przygotowaniu risotto z dodatkiem aromatycznego szafranu, pora oraz tartego parmezanu.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 71
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 683
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10952
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2348
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 71
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 683
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10952
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2348
Składniki
Nitki szafranu moczymy w kieliszku z bulionem, aby dobrze uwolniły swój smak i aromat. Pora kroimy w drobną kostkę i szklimy go na maśle. Następnie dodajemy suchy ryż i smażymy go delikatnie do momentu aż wchłonie cały tłuszcz i zrobi się szklisty. Dalej do ryżu dolewamy partiami bulion i za każdym razem doprowadzamy do wchłonięcia go przez ziarna ryżu. Przed ostatnią partią dodajemy także namoczone nitki szafranu. Kiedy ryż wchłonie cały bulion, zrobi się kleisty i odpowiednio miękki, wyłączamy gaz, dodajemy 2 łyżki startego parmezanu, dokładnie mieszamy i przykrywamy na około 2 minuty dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)