Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe, aromatyczne i bardzo syte risotto z szafranem, pomidorkami i szpinakiem to świetna propozycja na obiad lub kolacje we dwoje.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 282
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3753
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29861
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 282
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3753
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29861
Składniki
Oliwę i 2 łyżki masła rozpuścić na patelni. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Wsypać ryż i podsmażyć, aż zrobi się szklisty. Dodać posiekany czosnek i wlać wino. Gotować na bardzo małym gazie, do czasu, aż płyn odparuje. Do gorącego bulionu dodać szafran. Do ryżu wlewać po chochelce bulionu i mieszać do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Tak postępować, aż wykorzystamy cały bulion, a ryż będzie miękki i kleisty. Do risotta dodać pokrojone pomidorki, szpinak, parmezan i pozostałą łyżkę masła. Wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać startym parmezanem.