Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe, aromatyczne i bardzo syte risotto z szafranem, pomidorkami i szpinakiem to świetna propozycja na obiad lub kolacje we dwoje.
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6083
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 185
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 146
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 273
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 472
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6083
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 185
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 146
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 273
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 472
Składniki
Oliwę i 2 łyżki masła rozpuścić na patelni. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Wsypać ryż i podsmażyć, aż zrobi się szklisty. Dodać posiekany czosnek i wlać wino. Gotować na bardzo małym gazie, do czasu, aż płyn odparuje. Do gorącego bulionu dodać szafran. Do ryżu wlewać po chochelce bulionu i mieszać do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Tak postępować, aż wykorzystamy cały bulion, a ryż będzie miękki i kleisty. Do risotta dodać pokrojone pomidorki, szpinak, parmezan i pozostałą łyżkę masła. Wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać startym parmezanem.