Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy ją solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki (można pominąć tę czynność).
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso z kurczaka i podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy ryż. Gdy ryż wchłonie połowę wody, wrzucamy do tego podsmażoną cebulę z piersią kurczaka oraz wsypujemy odrobinę curry oraz soli. Co chwilę mieszamy ryż, aby nie przywarł do dna. Gdy wchłonie całą wodę (a nie będzie jeszcze odpowiednio miękki, dolewamy wody), wrzucamy mieszankę warzyw chińskich oraz dodajemy śmietanę. Przykrywamy nasze risotto i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut (aż warzywa będą miękkie). Pamiętajmy o częstym mieszaniu!