Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 957
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 957
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy ją solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki (można pominąć tę czynność).
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso z kurczaka i podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy ryż. Gdy ryż wchłonie połowę wody, wrzucamy do tego podsmażoną cebulę z piersią kurczaka oraz wsypujemy odrobinę curry oraz soli. Co chwilę mieszamy ryż, aby nie przywarł do dna. Gdy wchłonie całą wodę (a nie będzie jeszcze odpowiednio miękki, dolewamy wody), wrzucamy mieszankę warzyw chińskich oraz dodajemy śmietanę. Przykrywamy nasze risotto i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut (aż warzywa będą miękkie). Pamiętajmy o częstym mieszaniu!