Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy ją solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki (można pominąć tę czynność).
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso z kurczaka i podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy ryż. Gdy ryż wchłonie połowę wody, wrzucamy do tego podsmażoną cebulę z piersią kurczaka oraz wsypujemy odrobinę curry oraz soli. Co chwilę mieszamy ryż, aby nie przywarł do dna. Gdy wchłonie całą wodę (a nie będzie jeszcze odpowiednio miękki, dolewamy wody), wrzucamy mieszankę warzyw chińskich oraz dodajemy śmietanę. Przykrywamy nasze risotto i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut (aż warzywa będą miękkie). Pamiętajmy o częstym mieszaniu!