Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne letnie połączenie :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy ryż, cały czas mieszając, aż jego ziarenka staną się szkliste (ok. 5 minut). Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy i smażymy około 3 minut. Zalewamy bulionem (4 szklanki). Dodajemy pokrojone na kawałki zielone szparagi (bez twardych końcówek). Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając przez około 30 minut, aż ryż będzie miękki i wchłonie bulion. Na koniec dodajemy pokrojone na pół truskawki, trochę masła i parmezan. Wymieszać.