Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne letnie połączenie :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326937
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12165
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17144
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326937
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12165
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17144
Składniki
W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy ryż, cały czas mieszając, aż jego ziarenka staną się szkliste (ok. 5 minut). Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy i smażymy około 3 minut. Zalewamy bulionem (4 szklanki). Dodajemy pokrojone na kawałki zielone szparagi (bez twardych końcówek). Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając przez około 30 minut, aż ryż będzie miękki i wchłonie bulion. Na koniec dodajemy pokrojone na pół truskawki, trochę masła i parmezan. Wymieszać.