Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3840
Dodano: 11.04.2014
Odsłon: 5996
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pierś rozkrawamy tak by powstał duży placek mniej więcej jednej grubości, na pierś kładziemy woreczek i delikatnie rozklepujemy, delikatnie solimy i pieprzymy.
. Potrzebujemy garść małych różyczek brokułu, które zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Po 5 minutach siekamy brokułu na drobniejsze kawałki i mieszamy z serkiem feta i przeciśniętym czosnkiem. Bierzemy pierś i po całości smarujemy pastą brokułową, następnie zwijamy pierś w roladę
spinamy wykałaczkami by się trzymało i żeby farsz nam za bardzo nie wyciekł podczas pieczenia.
Na dno naczynia żaroodpornego dajemy odrobinę oleju, układamy roladki, przykrywamy i pieczemy
40 minut na 180 stopni, po tym czasie zdejmujemy przykrywę, polewamy pierś wytopionym sosem i pieczemy jeszcze 10 minut, by nam się ładnie przyrumieniły.
Roladka jak i sama pasta znakomicie smakuje również na kanapce na zimno :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

figg 11 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie :-)) Trzeba by wypróbować.0 Kto głosował? | Odpowiedz

beeatka88 11 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
bardzo lubie takie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
pyszna rolada2 Kto głosował? | Odpowiedz