Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nadziewana kurkami oraz natką pietruszki. Szybka i nie skomplikowana w przygotowaniu.
tłuczek, nitka kuchenna, nóż, deska, patelnia,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć. Następnie ponacinać i rozbić tłuczkiem na większy płat. Płat natrzeć przyprawami oraz posypać posiekaną natką pietruszki. Kurki po dokładnym oczyszczeniu pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone kurki , doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażać jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Na płacie rozłożyć farsz z kurek, zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, a następnie obtoczyć w mące. Tak przygotowaną roladę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony (na wolnym ogniu ) do miękkości mięsa i zrumienienia rolady. Czas smażenia u mnie około 10 - 15 minut z każdej strony.