Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa rolada z mięsa mielonego, pieczona w piekarniku podana z sosem koperkowym, idealna na niedzielny obiad lub jako danie na różne uroczystości.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Sposób przygotowania rolady: 1. Mięso przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną pietruszkę, drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, wbijam jajka, doprawiam solą oraz pieprzem, Mięso wyrabiam, przekładam na folię albuminową, formuję roladę, owijam ciasno mięso folią. Roladę układam na blaszce do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję w plastry.
Sposób przygotowania sosu koperkowego: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle w rondelku. Następnie wlewam wodę, dodaję kostkę bulionu warzywnego, drobno posiekany koperek, wsypuję sól, pieprz i gotuję około 10 minut. 2. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotuję dwie minutki. 3. Sosem polewam mięso.
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką 5. Smacznego.