Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa rolada z mięsa mielonego, pieczona w piekarniku podana z sosem koperkowym, idealna na niedzielny obiad lub jako danie na różne uroczystości.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85310
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2603
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4111
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85310
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2603
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4111
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Składniki
Sposób przygotowania rolady: 1. Mięso przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną pietruszkę, drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, wbijam jajka, doprawiam solą oraz pieprzem, Mięso wyrabiam, przekładam na folię albuminową, formuję roladę, owijam ciasno mięso folią. Roladę układam na blaszce do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję w plastry.
Sposób przygotowania sosu koperkowego: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle w rondelku. Następnie wlewam wodę, dodaję kostkę bulionu warzywnego, drobno posiekany koperek, wsypuję sól, pieprz i gotuję około 10 minut. 2. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotuję dwie minutki. 3. Sosem polewam mięso.
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką 5. Smacznego.