Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada omletowa z kurczakiem i pieczarkami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jajka rozbić, dodać ser i majonez. Wszystko wymieszać razem i wylać na blachę. (25x36 ) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni. Do cebuli dodać obrane, pokrojone pieczarki. Całość dusić, pod koniec dodać sól i pieprz. Pierś umyć, osuszyć, rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem. Pierś wyłożyć na gorący omlet, na niej ułożyć pieczarki i zwinąć jak roladę. Piec ok. 25 min w temp. 180 st.