Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i soczysta rolada pieczona w rękawie foliowym skusi Cię doskonałym smakiem aromatycznej kiełbasy o smaku paprykowym. Smakuje świetnie na zimno, również na ciepło z powstałym w trakcie pieczenia sosem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Kiełbasę rozdrobnij w malakserze lub przekręć przez maszynkę. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem, solą i majerankiem.
Mięso oczyść dokładnie z błon, natnij po środku wzdłuż długiego boku. Zostaw ok 2 cm nierozciętego marginesu. Rozłóż mięso jak książkę. Teraz natnij od środka każdą ze stron, zostawiając tak jak poprzednio po 2 cm na krawędzi. Rozłóż mięso i powstały płat rozbij delikatnie tłuczkiem.
Całą powierzchnię schabu posmaruj farszem z kiełbasy. Ułóż śliwki jedna obok drugiej na posmarowanym masą schabie. Zwiń mięso ściśle wzdłuż dłuższego boku, obwiąż sznurkiem. Zostaw w lodówce na kilka godzin lub na całą noc.
Piecz w rękawie foliowym razem z bulionem w temperaturze 200 stopni przez pierwsze 10 minut. Przez następne 40 minut w temp 180 stopni. Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia rozetnij delikatnie rękaw na długość kilkunastu centymetrów żeby schab mógł się zrumienić.
Rolada smakuje świetnie po wystudzeniu z chlebem lub na ciepło razem z powstałym sosem jako danie obiadowe.