Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rolada równie pyszna na ciepło jak i na zimno
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Nadzienie: Szpinak umyc, osuszyć. Czosnek pokroić drobno, przesmażyć chwilę na patelni z olejem. Dodać osuszone liście szpinaku, udusić, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić. Filety z kurczaka przekroic wzdłuż na pół, rozbić dosyć cienko, przyprawic przyprawą i wstawic do lodówki. Ciasto serowe: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. W misce roztrzepać jajka, dodać starty ser i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Dużą blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarowac go olejem, wyłożyć masę serową i wyłozyć równomiernie masę serową. Piec w temp. 175-180 stopni C ok. 25-30 min. do lekkiego zezłocenia. Odrazu po wyjęciu z piekarnika oderwać papier od ciasta serowego. Na ciasto wyłożyć ściśle przy sobie filety (tak do 3/4 długości ciasta) oraz wyłozyć szpinak. Następnie całość delikatnie zwinąć w roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Piec całość w temp. 180 stopni C ok. 35-40 min. Papier do pieczenia zdjąć kiedy rolada trochę ostygnie.
Podawać z ryżem, ziemniakami lub bagietką ziołową lub czosnkową (u mnie z duszoną marchewką). Smacznego :-)