Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada serowo - szpinakowa z filetem z kurczaka

Rolada serowo - szpinakowa z filetem z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 2068

Dodano:

Odsłon: 1814

Pięknie wygląda i równie smaczna na wykwintny obiad.

Składniki

  • Jajka kurze - 3 szt
  • Ser żółty lub mozzarella - 25 dag
  • Szpinak mrożony - 4 kulki
  • Filet z kurczaka - 1 szt.
  • Suszone pomidory - 6 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Pieczarki - 6 szt.
  • Majonez - 2 łyżki
  • Musztarda - 2 łyżeczki
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka ziołowa
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada serowo - szpinakowa z filetem z kurczaka

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, zblendować. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Jajka wybić dodać szczyptę soli, dodać majonez , wymieszać. Dodać szpinak oraz ser i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić masę serowo - szpinakową.

  2. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. wyjąć i zwinąć w roladę.

  3. Filet z kurczaka pokroić w paski , doprawić solą i przyprawą do kurczaka. Ciasto serowo - szpinakowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą, ułożyć paski fileta.

  4. Pieczarki obrać , pokroić , ułożyć na paskach fileta. Paprykę umyć, pokroić w paski, ułożyć na pieczarkach. Pomidory pokroić i ułożyć między paprykę.

  5. Zwinąć w roladę, posmarować oliwą.

  6. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni , wstawić roladę, piec 25 - 30 minut. Wyjąć przekroić na połowę a później na mniejsze porcje.

  7. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń