Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i równie smaczna na wykwintny obiad.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47650
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165349
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47650
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165349
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Szpinak rozmrozić, zblendować. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Jajka wybić dodać szczyptę soli, dodać majonez , wymieszać. Dodać szpinak oraz ser i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić masę serowo - szpinakową.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. wyjąć i zwinąć w roladę.
Filet z kurczaka pokroić w paski , doprawić solą i przyprawą do kurczaka. Ciasto serowo - szpinakowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą, ułożyć paski fileta.
Pieczarki obrać , pokroić , ułożyć na paskach fileta. Paprykę umyć, pokroić w paski, ułożyć na pieczarkach. Pomidory pokroić i ułożyć między paprykę.
Zwinąć w roladę, posmarować oliwą.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni , wstawić roladę, piec 25 - 30 minut. Wyjąć przekroić na połowę a później na mniejsze porcje.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.