Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I þradýcyjna wołowa rolada Śląska to poprostu wyśmienity niedzielny obiad.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso umyć I osuszyć, rozbić z obu stron tłuczniem delikatnie opruszyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w cienkie piórka, kiełbasę, boczek i ogórki pokroić w jednakowej nie dużej wielkości słupki. Wszystko przełożyć do miski dodać 3 łyżeczki musztardy, przyprawić przyprawą do wołowiny, solą, pieprzem i czosnkiem, wszystko dokładnie wymieszać. Teraz na każdy plaster miesa na środek nakładamy średnią kulkę farszu zakładamy boki do środka delikatnie zaklepujemy krańce i tłuczkiem poczym zwijamy całość tworząc ładną roladę. Dla pewności możemy rolada obwiązać białą nitką. W brytfannie rozgrzewamy mocno olej i obsmażamy rolada ze wszwszystkich stron. Gdy mięso jest już brązowe podlewamy 3 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami, modrom kapustą i sosem z pieczenia podprawionym śmietaną wymieszaną z mąką. SMACZNEGO!!!