Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2011
Świetne połączenie schabu z wędzonym boczkiem i słodką żurawiną, wyostrzone musztardą i chrzanem. Do rolady można podać sos chrzanowy.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Schab musimy rozkroić "ślimakowo" na duży płat grubości 1-1,5cm. Mięso z obu stron oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Boczek kroimy w plastry i rumienimy na patelni. Mięso z jednej strony smarujemy chrzanem i musztardą, następnie układamy boczek i obsypujemy żurawiną. Mięso zwijamy ciasno w roladę i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, obsmażamy roladę z każdej strony. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy 1-1,5 godziny.