Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2011
Świetne połączenie schabu z wędzonym boczkiem i słodką żurawiną, wyostrzone musztardą i chrzanem. Do rolady można podać sos chrzanowy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5694
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 81
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 108
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5694
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 81
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 108
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Składniki
Schab musimy rozkroić "ślimakowo" na duży płat grubości 1-1,5cm. Mięso z obu stron oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Boczek kroimy w plastry i rumienimy na patelni. Mięso z jednej strony smarujemy chrzanem i musztardą, następnie układamy boczek i obsypujemy żurawiną. Mięso zwijamy ciasno w roladę i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, obsmażamy roladę z każdej strony. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy 1-1,5 godziny.