Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2011
Świetne połączenie schabu z wędzonym boczkiem i słodką żurawiną, wyostrzone musztardą i chrzanem. Do rolady można podać sos chrzanowy.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 29
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 544
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5464
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 29
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 544
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5464
Składniki
Schab musimy rozkroić "ślimakowo" na duży płat grubości 1-1,5cm. Mięso z obu stron oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Boczek kroimy w plastry i rumienimy na patelni. Mięso z jednej strony smarujemy chrzanem i musztardą, następnie układamy boczek i obsypujemy żurawiną. Mięso zwijamy ciasno w roladę i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, obsmażamy roladę z każdej strony. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy 1-1,5 godziny.