Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2011
Świetne połączenie schabu z wędzonym boczkiem i słodką żurawiną, wyostrzone musztardą i chrzanem. Do rolady można podać sos chrzanowy.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 68
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3765
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 117
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 68
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3765
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 117
Składniki
Schab musimy rozkroić "ślimakowo" na duży płat grubości 1-1,5cm. Mięso z obu stron oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Boczek kroimy w plastry i rumienimy na patelni. Mięso z jednej strony smarujemy chrzanem i musztardą, następnie układamy boczek i obsypujemy żurawiną. Mięso zwijamy ciasno w roladę i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, obsmażamy roladę z każdej strony. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy 1-1,5 godziny.