Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Składniki
Platy miesa moczymy dlugo w zimnej wodzie, pluczemy i wykonujemy rolady. Rozkladamy na talerzu, solimy tylko z 1 strony, nakladamy po pol plastra boczku, kielbaske, korniszonki, kawalek cebuli i zabek czosnku, przekrojony na pol. Zawijamy. Mozna uzyc nitki lub wykalaczek, ja uzywam do tego celu sznurkow silikonowych, zakupioych w sklepie Tchibo. Bardzo praktyczne i polecam, dobre rowniez do golabkow i innych zawijasow.
Mieso takie zawsze dusze w szybkowarze. Na dno troche oleju, ukladamy rolady, podlewamy woda ok 400ml, dodatkowo posypujemy calosc Vegetka, wrzucamy cebule pokrojona w piorka i dusimy. Od momentu, jak zacznie mocno gwizdac, dusimy jeszzce ok 40 min. potem otwieramy i zageszczamy sos maka rozrobiona z woda.
Pyszne wraz z ziemniaczkami, ale jeszcze lepsze z kluseczkami slaskimi. Wspanialy niedzielny obiadek. Smacznego.