Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wyjątkowo smaczna zaskoczyła mnie w pozytywnym słowa znaczeniu ,zawsze jadłam tradycyjne rolady ,które szczerze uwielbiam .Jednak postanowiłam wypróbować nowy sposób ich przyrządzenia i teraz często będą gościły na Moim talerzu :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424819
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424819
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Składniki
Umyte mięso przecinamy wzdłuż do połowy i rozbijamy.Formujemy równy płat układamy w dużym naczyniu i polewamy marynatą z octu,pieprzu zmiażdżonego czosnku .Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 - 3 godziny.
Jajka i szynkę kroimy w drobna kostkę. Mięso wyciągamy z marynaty i osuszamy ( nie wylewać marynaty ), następnie posypujemy jajkiem i szynką , w środku układamy kabanosy i oliwki . Ciasno zwijamy w rulon i obwiązujemy nitką .Tak przygotowane mięso obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron .
Obsmażone mięso przekładamy do rondla lub naczynia żaroodpornego , dodajemy posiekana cebulę , obrane i pokrojone w kostkę pomidory , dodajemy listek laurowy i polewamy mięso pozostałą marynatą . Wstawiamy do piekarnika bez przykrycia i pieczemy 20 minut w 180 C nie zapominając o polewaniu mięsa wytworzonym sosem .
Bulion mieszamy z sokiem pomidorowym , polewamy nim mięso , posypujemy solą , przykrywamy i pieczemy do miękkości ok 40 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy i przecieramy sos z pieczeni lub miksujemy blenderem i gotowe :)
mrożony groszek ilość wedle gustu łyżeczka masła sól,pieprz sok z limonki Groszek gotujemy do miękkości , odcedzamy wsypujemy na patelnie na rozgrzane masło doprawiamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z limonki i już .